Veckans troliga citat



Veckans troliga citat: "VAH, ska ni OCKSÅ ha kärnvapen? VI var ju FÖRST!!"




Och så dagens telefonkö: "Du har kommit till Chefen. Jag kan inte svara just nu, så lägg på så fort du kan."




omöjliga frågor som söker svar


Kom precis på mig själv med att besluta att, eftersom det är väldigt givande, jag borde unna mig att läsa mina bekantas bloggar oftare.
Sedan tänkte jag: Ja, men närdå? På skottdagar och mina andra oceaner av min lediga tid?

Crap.

Nu ska jag till jobbet och försöka plugga japanska samtidigt som jag är trevlig och säljer kläder.





mångsysslare på speed?

YAY jag gick hem från jobbet med min Helena och pratade om allt jag håller på med för tillfället.

Jag söker praktik. På olika ställen till olika tillfällen. Samtidigt som jag jobbar på  TVÅ jobb. Samtidigt som jag pluggar lite mer än heltid. Samtidigt som jag går och simmar två-tre dar i veckan.
Samt är social rätt ofta, både på dagtid och nedbrytande kvällstid inklusive olika drycker med vissa effekter på dagenefter.
Och stör mig på att jag inte hinner skriva.
Eller städa mitt rum.
Eller träffa alla mina vänner tillräckligt ofta.
Eller sy alla kläder jag planerat att sy.
Eller fullborda alla noveller, diktsamlingar och romaner, som jag ska leta förlag till......

Eller flytta alla berg jag någonsin hört talas om...?

Helena påpekade att de flesta skulle känna sig duktiga om de jobbade på ETT jobb och ändå hann träna.

Hon har så rätt. Men jag är ändå inte nöjd. Hm. Spännande!



Det är väl aldrig så att jag har lite höga förväntningar? Eller lite märklig tidsuppfattning? Eller har fått för mig att jag går på speed och orkar med hur mycket som helst?

Eller möjligen att jag värderar mig själv utifrån mina prestationer..? Neeeeeeee..... >.<




Vill vi leva ett konstgjort liv?

Den konstgjorda värld som vi västerlänningar skapat åt oss, gör egentligen inte våra liv bättre. Vi föredrar överdimensionerade hem och dagsljus om nätterna. Vi har en ohälsosam dragning till allt som gör kroppen passiv och hjärnan rastlös. Vi lever som om teknologi är lösningen på alla problem, som om maskiner och pengar är måttet på hur långt du kommit som människa.

Men nej, tekniken är inte svaret och maskiner kommer aldrig att älska dig, oavsett hur mycket tid, pengar och energi du lägger på dem. Jag tror att vi måste våga rannsaka oss själva. Vad är det vi verkligen behöver för att leva uppfyllande lyckliga liv? Jag tror att vi behöver stödja oss mindre på maskiner och använda våra egna kroppar mer i vardagen, det kan ha goda effekter på både oss och miljön.

Mer natur behöver inte innebära mindre kultur. Men vi får inte ersätta naturen med kultur, eller värre: ersätta livet med maskiner. För all del, om all forskning strävade mot hållbarhet, vore det nog möjligt att uppfinna den sorts maskiner och system vi behöver för att rädda vår misshandlade värld. Nu är varken forskarna eller deras sponsorer enade, så det är knappast det första som kommer att hända. Därför måste vi först ändra våra livsmönster och minska resursförbrukningen.

Men det gör vi inte. Det finns ju redan sätt att rädda världen, men ingen orkar bry sig och alla företag är livrädda för minskade inkomster, så vi är fast i en pengafixerad värld på väg mot undergång, YAY. Ingen orkar förändra något.

Ja, Normer är just så starka, de är till för att kuva våra drömmar, allt som sticker ut från det vedertagna och Normala. Så hemskt är det. Men vi måste gå emot dem! Annars är vi blinda och miljöfarliga som alla andra...





Mattad ute

Jag kom hem från Kastaria <3 och min lilla by Glimminge sent i söndags, trött efter rätt mycket slit, lite sömn, trevliga människor och något sorts värdefullt Liv...! Nu har jag bakat konstant i tre dar igen :P

Fortfarande matt. Kan jag ta och hämta mig snart? Antar att jag fick en släng av nån liten sjuka som visst gick bland några av oss, för riktigt såhär trött och huvudvärkig får jag inte vara annars, då blir jag irriterad faktiskt.

Har praktikintervju på fredag och vill gärna vara pigg och fräsch vid det tillfället! Innan dess ska jag dessutom lämna in min arkitekturkritikartikel samt komma ikapp i japanskan, har ju lektioner imorn! Jag piggas dock upp av det faktum att jag igår fick en praktikplats i göteborg i sommar, på stadsbyggnadskontoret. Thanks :D


Är ju dock som sagt en del att fixa med innan det.

Egentligen vill jag bara ligga i gräset, sjunga och umgås med mysiga människor. Eller rent av vara ifred och skriva.

Jag mår ganska bra tror jag. Bara så utmattad...




Ge mig bara regn. Regn och nyutslagna blad.





RSS 2.0