mogelsvamp till Ewe


eftersom Ewe alltid varit nära svamparna, åtminstone i sin mailadress, så vill hon ha en!eftersom hon är helt fantastisk och jag blev smickrad, så svängde jag genast ihop en härlig mogelsvamp!
spindelstrumpskivling!


det är roligt att jobba i 3D, har jag börjat märka.
här kommer mina mushy rooms, spindelstrumpskivlingar!

sömnlös på konvent

määärkligt. jag har sovit 2-3 timmar per natt de senaste nätterna och jobbat 3 härliga 5-timmarspass i köket med att bygga smörgåsar. däremellan har jag socialiserat med massa intressant folk och spelat olika spel och tänkt en massa konstiga tankar.

sömnbristig men GLAD! är vad jag varit. ungefär såhär sliten just nu:men glad! glaaaaaaaad! GLAD PÅSK!
glad! glaaaaad :D

pussssssssssdraken utan julkalender - intro

Lucka 4: Draken Utan Julkalender

Nestan vaknade med ett ryck.

ÅHNEJ! Han hade glömt att Öppna Luckan!
Eller NEJ, det var redan den fjärde och han HADE INTE ens någon JULKALENDER!


Vad-under-alla-drakars-vingar skulle han ta sig till? MAmmA! Mamma vet vad man ska göra, var är Mamma??

...Men så såg han förmanande på sig själv, i den novembriga vattenpussen som glömts kvar vid grottans mynning:
Nej, Nestan! Du är faktiskt en stor drake nu. Dethär problemet kan du bära med dina Egna Vingar!

Frågan är bara vart jag ska bära det? Var jagar man adventskalendrar..?
(läs kalendern i rätt ordning - nerifrån och upp)

end of skrivkramp?

det är vad jag hoppas,
för när jag skriver, som jag gör nu, känner jag ingen anledning att vara missnöjd med mig själv eller må dåligt över något. åh vad jag vill skriva.

nu ska jag skriva synopsis till mina romanprojekt. åtminstone de äldsta, så jag kommer loss nån gång.

Sverige igen - hemma?

sverige igen

allt jag gör verkar vara ett rop på hjälp

Jävligt märklig värld vi lever i. Jag kan inte påverka något, inte ens mitt eget liv, men plötsligt reagerar någon på något jag gör. Säger ifrån, för jag gör något konstigt, något stört, något som skadar fler än mig själv. Hon säger ifrån. Och lyssnar. Och jag blir påmind om vad som är viktigt i livet. Och vad som är vilseledande, som bara distraherar mig från mina egentliga livsuppgifter.

 

Jag vill inte vara som jag blivit.

 

 -- Måla i mars --

Vandra i sol över is, utan brådska
med glädje: gör någon annan en tjänst
var redo att uppleva nuet

Måla tills behovet stillas, för stunden
känn som musiken du lyssnar på
spela den som om du var där

Hör vad de säger när du passerar på gatan
le när de pratar om dig
Var som om det betydde något
som om det var din dagsuppgift

Andas in denna outsinliga vår
som om det alltid kommer fler
nya vårdagar till Dig

Vidrör världen med dina ögon
som en musiker rör sina strängar

Se dig om som en livskonstnär
se det som livets stora konst
att njuta utan anledning.

interview eller inte view, det är frågan

Var precis på intervju för ett jobb på ett garden center,
verkade gå rätt bra, utom att det tog mig typ 4 timmar och 10£ return att ta mig dit
och att det verkar sjukt okreativt.

För att vara ett dead end temporary job, är det nog rätt ok, utom att de vill ha mig permanently...
Egentligen borde jag väl inse att jag kommer bli uttråkad till döds av att bara packa upp prylar, ordna dem lite fint i hyllorna och prismärka. Alltså hur världsomvälvande är de arbetsuppgifterna efter en vecka?

Och skulle jag hitta nånstans att bo i Närheten?

Funderar istället på att bli miljöpolitiker, art director, allmän miljöreklamare (kan det finnas nån marknad för det tro? det vore fint) eller nåt annat kreativt eller världsförändrande.

Förresten är engelska nyckelpigor skitknasiga. Jättepillemariska med rött på svart istället för det normala svart på rött. Jaja, whatever flicks your hamsterwings, antar jag.

florist - um, visst..?

Jaså minsann, så det säger ni. Nu är jag alltså i Basingstoke? Ungefär mittemellan den lilla ort jag nyss bodde på och London. Liiiite bättre tågförbindelser härifrån bara då! Dessutom kan man tvätta håret här, utan att mer än hälften av balsamet fortfarande sitter kvar och klistrar håret lite lagom missklädsamt mot skulten.

Nu är tanken att jag ska söka jobb.

Idag har jag fått för mig att FLORIST borde vara aningen mer glamoröst än att rensa ogräs på löpande band. Jag har också fått för mig att det faktiskt är ett jobb jag borde klara av, kreativt och lite puttinuttigt. Känns som om det finns blomsteraffärer lite varstans i världen, därför kan det vara  enkelt att skaffa nytt jobb om man flyttar, vilket jag tydligen gör, ungefär jätteofta.

Därför söker jag nu floristjobb kring Basingstoke och London. Och kring Stockholm och Göteborg, det skadar inte att söka jobb på ställen man vill bo på.

Har varit härligt uppstressad hela dagen, tur att jag gick ut på en nervlugnande promenad, annars hade jag fortfarande mått pyton nu. Jävligt fint häromkring faktiskt. Hittade, bland annat, en sittvänlig trädstam som lutade sig ut över ett litet vattendrag. Solen reflekterades mot vattenytan och skimrade drömskt över murgrönan på en liten bro, vattnet var så klart att sandbotten lyste fram. Då ville jag gråta lite, i vemod. Kändes som Västkusten, Uppsala och Frankrike på samma gång. Men jag grät inte, för jag är inte så bra på det.

Som kanske tydligt framgår av detta inlägg, är jag alltså (som vanligt?) en blandning av vemodig, äventyrslysten, mentalt trött, stressad som tusan, konstruktiv och ineffektiv. Oh, och labil?!

preface (föransikte?)

jag måste väl varna känsliga läsare för att detta måste (eller bör och kommer att) bli en blandning av nutid, dåtid och nysstid, samt helt klart av svenska och engelska, jag tänker nämligen passa på att skriva som jag tänker.

vad jag vill kommunicera i små digitala ord här, är:
hur min rutin(löshet) varit de senaste dagarna, hur min strikta rutin varit senaste månaderna, vad som föranledde min landsflykt, vad som (kanske) händer nu, fantastiska upplevelser och obekväma upptäckter. dessutom, troligen, lösa reflektioner, framtidstankar, planer, väderleksrapporter, bittra små utrop, illustrerande bilder, irrelevanta bilder och annat som jag kommer att känna tillräckligt stort behov av att publicera eller få ur mig.här således; mitt ansikte precis FÖRE resanwords without an inkling

det har ju hänt en del. bland annat i mitt liv på senare tid, även om det är mindre intressant eller relevant för de flesta, jämfört med saker som faktiskt påverkar någon mer än mig. säg, ungefär allt annat i världen.

ingen aning, om vad jag, eller varför jag, gör, för fel, eller som jag gör, eller vad det nu är som krånglar.

jag är i England. jobbat som slav på en plantskola, för lämplig slavlön. protesterat lite försynt, fått erbjudande om intervju för annat jobb, det fina företaget ändrade sig, istället skulle jag flytta ut inom en vecka. vilket de sedan ändrade till att de ville ha ut mig i helgen. dvs senast idag. detta avgjordes på onsdagen, alltihop.

behöver jag säga att jag sovit rätt illa sedan dess? lite stressad? så blev det i alla fall.

det fina med det, är att jag får några veckor i England, utan jobb som äter upp mig, min tid och min mentala hälsa och all livsmotivation. jag får inga pengar, förstås, under dessa små accidental holiday weeks, men jag gillar inte pengar ändå.

jag tror att detta kräver rejäla tillbakablickar för att göra någon som helst sense.

vad har hänt under min self inflictade landsförvisning till Änglandet, min lilla flykt från verkligheten?


Utanför ramarna

Tredje praktikveckan har jag redan kommit halvvägs på nu.

Ibland känns mitt liv lite surrealistiskt, eller oftast faktiskt, men ibland rentav intressant! Jag provar ju faktiskt just nu på livet som hemlös, vet i stort sett inte från en vecka till nästa var jag ska bo någonstans. Men en hemlös med vänner och kontakter, utan missbruksproblem! Ja, inga missbruksklassade missbruk åtminstone...
Plötsligt hade jag fått praktik i Göteborg, var tvungen att hipp hepp skutta dit och hoppas att jag fick hyra lite rum här och var, hittills har både praktik och boende fungerat! Även om jag inte kan BEGRIPA hur mänskan som äger mitt rum kan sova i en så HÅRD SÄNG varenda natt! Jag är konstant småsömnig och har ont i ryggen...

Sen efter det, i höst, ska jag plötsligt plötsligt ha praktik på Tengbom i Stockholm! Riktig fin bra praktik som tar mig ännu närmare finalen på min utbildning! Två månader minst.
Och NU får jag plötsligt snigelpost från ENGLAND, för plantskolan som jag trodde hade glömt mig, vill anställa mig i ett år och jag måste be att få komma senare pågrundav Tengbompraktiken!

Spännande liv. Jag väntar nyfiket på den rafflande fortsättningen.

Innan jag fick veta det, för en liten vecka sedan... så var jag i mitt Göteborg, på Ramberget, på Hisingen där min mor växte upp. Men kände mig märkligt frånvarande.

Jag registrerar, men jag upplever inte
är jag så trött - men vad saknas?

Om jag griper tag i det böljande gräset
med handen, känner, öppnar mig
så minns jag andra tillfällen
då jag upplevde gräs och skog
jag minns, men är långt ifrån nuet

Vad fattas för känslan av äkthet
vad lider jag av för brist?
Mina tinningar smärtar, men vinden smeker
(över berget)
dånar i frasande träd.

Kåldolmar


Sitter i mitt tillfälligt hyrda rum på Hisingen i ett för dagen soligt Göteborg.

Har denna söndag haft min första sovmorgon sedan praktiken började, efter en välförtjänt vilsam lördag. Idag börjar jag dagen med Kåldolmar & Kalsipper, samtidigt som jag bakar scones till sen söndagsfrukost.

Vi ska ju nämligen spela lite teater när jag återvänder till Hufvudstaden, så jag måste lyssna in mig lite på Nationalteatern, var väl snart två decennier sedan jag egentligen lyssnade på detdär...

Jag har faktiskt funderat på om jag inte ska ta och äta vegetariska kåldolmar nån lunch, bara för att verkligen sätta mig in det :P men kanske inte måste ha kallingar på mig va..?

I eftermiddag är det födelsedagsfika för min hedersmosters dotter, som är hemma från Stockholm dagen till ära. Hon ska få en present och jag ska få lite tårta, rättvisan är fullkomlig. ^,^


Och när jag ändå känner mig givmild, ska ni få gissa vad dethär är:Nice, huh? Ni kan få se den i en ännu värre vinkel snart om ni vill :D
Framme i Götet, dagen innan praktik

Igår hittade jag trots allt en sistaminutenbiljett till Göteborg!

Så, resan gick fint och nu är man på den regniga västkusten! Luften är härlig och molnen tunga, världen här i väster är mulen men behaglig. Så nu gäller det bara att jag hittar till stadsbyggnadskontoret imorn ^^

Tills dess förbereder jag mig mentalt, bland annat genom att lyssna på Alanis Morissette, härlig gammal skiva från 1995 som jag hittade här i det rum jag ska bo i de närmsta tre veckorna.

Jag känner mig lugn. När jag väl kommit hit (ingen vet tydligen hur man hittar till denhär gatan, trots att alla jag frågade bodde i området... dessutom spöregnade det såklart) hälsade jag på min lånade sambo, packade upp, bäddade och tog en dusch. Sedan dess är det liksom bara morgondagen kvar att göra just nu, om man säger så.

Det är underbart.
Veckans troliga citatVeckans troliga citat: "VAH, ska ni OCKSÅ ha kärnvapen? VI var ju FÖRST!!"
Och så dagens telefonkö: "Du har kommit till Chefen. Jag kan inte svara just nu, så lägg på så fort du kan."
RSS 2.0